Bölcsességek

"Bátran kijelenthetem, hogy miután évekig tanulmányoztam a magyar nyelvet, meggyőződésemmé vált: ha a magyar lett volna az anyanyelvem, az életművem sokkal értékesebb lehetett volna. Egyszerűen azért, mert ezen a különös, ősi erőtől duzzadó nyelven sokszorta pontosabban lehet leírni a parányi különbségeket, az ér­zelmek titkos rezdüléseit."
(George Bernard Shaw)
PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
2012. március 09. péntek, 09:57

 

Itt az idő elkezdeni az adománygyűjtést az OTP megsegítésére

Válságos időket élünk! Egyre nő a munkanélküliség, a legújabb felmérések szerint közel négymillióan (4.000.000 fő) élnek Magyarországon a létminimum közelében, 50 ezer gyermek éhezik. Ennek fényében még feltűnőbb, hogy az élet más szereplőit is mennyire "megviseli" a válság.

Az OTP csoport 25,84 milliárd forintos adózott veszteséget szenvedett el tavaly a negyedik negyedévben, így a 2011. évi nettó profitja 83,6 milliárd forint lett – közölte a bank a BÉT honlapján pénteken publikált gyorsjelentésében.

A veszteség mértéke meghaladta az elemzői várakozásokat. Az éves eredmény 29 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól. A csoport korrigált (a pénzintézeti különadó, a devizahitelek végtörlesztésének hatása, valamint a goodwill leírás nélkül) éves eredménye viszont 161,4 milliárd forint volt, alig kevesebb a 2010-es 162,1 milliárdnál - a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült konszolidált gyorsjelentés szerint.

A gyorsjelentés megállapítja: "a lényegesen megnövekedett adóterhelés mellett 2010-hez hasonló korrigált adózott eredmény, javuló fedezettség ellenére csökkenő kockázati költség, stabil marzs, változatlanul kiváló tőkehelyzet és likviditás jellemezte" a bankcsoport tavalyi működését. Az eredményt főként a végtörlesztések miatti 31,6 milliárd forint veszteség rontotta, a többi egyszeri tétel az előző évihez hasonlóan alakult.

Forrás: Index / gazdaság

 

 

Szép Magyarország...

mo_47.jpg

Ki olvas minket

Oldalainkat 2 vendég böngészi

Szavazások

Köszönet

...a freedigitalphotos.net oldal fotósainak a fenti kép néhány alkotóeleméért.

jscreationzs (% kockák)
Renjith Krishnan (25-75%)
Michal Marcol (post it)

Amire büszkék lehetünk