Bölcsességek

De jó volna, mindent,
Elfeledni,
De jó volna játszadozó
Gyermek lenni.
Igaz hittel, gyermek szívvel
A világgal
Kibékülni,
Szeretetben üdvözülni.
(Ady Endre: Karácsony /részlet/)
PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
2012. július 04. szerda, 06:30

Megtörtént a csoda!

 

Tavaly februárban adtunk hírt róla, hogy idén júliustól bevezetik a rövidített utalási rendszert, mely lehetővé teszi, hogy 4 órán belül az átutalt pénz eljusson az utaló féltől a jogosultig.

A rendszer időben el is indult - halleluja.

A visszhangja a TV-ben, rádióban, nyomtatott sajtóban: minden bank siránkozik, hogy ez nekik milyen óriási veszteség, illetve több milliárdos beruházás volt összességében.

Egy riporter sem kérdezte meg, hogy ha ez ennyire fájdalmas beruházás, ilyen sok pénzt kellett rá költeni, akkor hogyan lehetséges az, hogy Szlovákiában, Romániában, sőt a Svájcot megszégyenítő gazdagsággal bíró Albániában is már évek óta működik ez a rendszer.

A másik kérdés (természetesen ebben a formában költői) amit hiányolok: nem sül le a bankvezérek képéről a bőr, hogy eddig milliárdos profitra tettek szert csupán azáltal, hogy 1 vagy 2 napig pihentették a számlákon (saját rendszerükben!!!) a pénzt, ami az ügyfélé volt? Az utalás indításakor ugyanis az utaló számlájáról eltűnt a pénz, de a jogosultén még nem jelet meg legalább 1 napig. Az MNB igazgatója annak idején az ebből származó banki extrahasznot évi 5-6 milliárd forintra becsülte. Ezek után szerintem senki nem csodálkozik, hogy nem siettek a bankok bevezetni ezt a rendszert.

Ami szégyen: a politikának eddig (évekig) tartott, hogy a banki lobbi fölé kerekedjen ez ügyben, pedig a körbetartozásokkal terhelt és forráshiánnyal küszködő magyar gazdaság számára mindenképp pozitív eredménye lesz a változásnak.

 

EM

 

 

Szép Magyarország...

mo_27.jpg

Ki olvas minket

Oldalainkat 2 vendég böngészi

Szavazások

Köszönet

...a freedigitalphotos.net oldal fotósainak a fenti kép néhány alkotóeleméért.

jscreationzs (% kockák)
Renjith Krishnan (25-75%)
Michal Marcol (post it)

Amire büszkék lehetünk