PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
2016. április 28. csütörtök, 13:23

Célkeresztbe vette a cégtemetőket az adóhivatal

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói több mint nyolcvan olyan cégláncolat ügyében vizsgálódnak, amelyeknek egyes társaságait cégtemetőkben próbálták meg eltüntetni a korábbi tulajdonosok - írja a Magyar Idők. Az ilyen ügyek nagy kihívást jelentenek a szakembereknek, főként amiatt, mert a cégtemetőkhöz az ország különböző helyeiről is kerülhetnek vállalkozások, emellett a legkülönfélébb bűncselekmények valósulhatnak meg. Egyes esetekben adócsalás gyanúja merülhet fel, máskor csődbűncselekmény vagy a fedezet jogellenes elvonása kerülhet szóba, megint máskor a számvitel szabályait hághatják át, esetleg hamis okiratok bukkanhatnak elő.

Fentiekből látható, hogy mekkora erőfeszítéseket kell tenni azért, hogy egy-egy visszaélésre, jogsértésre, csalásra fény derüljön. Olyan dolgokra, amelyek fiktív eseményeket takarnak.

Erről jutott eszünkbe két hír a közelmúltból:

Lázár János 3,9 millióért, míg Hiller István 15,5 millióért tankolt egy évben a szolgálati autójába. Előbbi napi 300 km-t tett meg az autójával beleszámítva az összes hétvégét, ünnepet, és még a szabadságon töltött napokat is, ami napi közel 4 órás autózás 80km-es átlagsebességgel, míg utóbbi napi 1200 km-t, ami 15 óra!!! naponta.

Ez brutál teljesítmény. Napi 8 óra munka mellett, csak 1 óra marad alvásra…

EM

 

Szép Magyarország...

mo_65.jpg

Ki olvas minket

Oldalainkat 1 vendég böngészi

Szavazások

Köszönet

...a freedigitalphotos.net oldal fotósainak a fenti kép néhány alkotóeleméért.

jscreationzs (% kockák)
Renjith Krishnan (25-75%)
Michal Marcol (post it)

Amire büszkék lehetünk