Bölcsességek

"A világ szép és különös. Csak sok benne nagyon a beteg ember. Az izgága, az irigy, a gyűlölködő. A gonosztevő és a diktátor, az őrült és a hős. Fertőzik és rontják a világot, amennyire adottságaiktól kitelik. De egészen elrontani nem tudták mégsem, ha ezerszer is azt hirdeti a látszat.
Miért nem? Mert a Világ anyja a természet, s a természetben az ember nem egyéb, mint egy pajkos kis tréfa. Vigyázz tehát, hogy vidám tréfa maradj. Mert a gonosz tréfából tövis nő csupán, mely véresre sebez Téged s elcsúfítja a világot."
(Wass Albert)
PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
2016. augusztus 23. kedd, 07:21

Ok és okozat

A TESCO beszállítói azt tapasztalhatták az elmúlt időszakban, hogy a raktárakban az áruátvétel rendkívüli módon lelassult. Legtöbbször 6-8 órát kénytelenek állni a fuvarozók, de akadt hosszabb idejű várakozás is, mire az áru kipakolása megkezdődhetett. Az ok: munkaerőhiány.


A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) tájékoztatása alapján a Tesco eredményessége jelentősen javult tavaly, a vállalat 13,2 milliárd forintos adózott eredménnyel zárta 2015-öt. Ugyanakkor a teljes munkaidős dolgozói állomány öt év alatt 4500 fővel csökkent a láncnál úgy, hogy az áruházlánc eladásai folyamatosan nőttek. Ez a csökkenés nem kizárólag a leépítéseknek köszönhető, hanem a bérek színvonala miatti nagyfokú elvándorlás is tapasztalható a cégnél.


Mindeközben a Tesco Svájcban fenntartott fióktelepéhez kihelyezett készpénzállománya elérte a 160 milliárd forintot amelyet a gyakorlat szerint a hazai szállítók hiteleznek meg kamatmentesen a vállalatnak. Az ebből származó pénzügyi eredmény 16,6 milliárd forint volt. Amennyiben ezt Magyarországon adózza le a cég nagyjából 3 milliárd forint folyt volna be az államkasszába. Így a svájciak lettek 0,2 milliárddal „gazdagabbak”

 

EM

 

Szép Magyarország...

mo_1.jpg

Ki olvas minket

Oldalainkat 1 vendég böngészi

Szavazások

Köszönet

...a freedigitalphotos.net oldal fotósainak a fenti kép néhány alkotóeleméért.

jscreationzs (% kockák)
Renjith Krishnan (25-75%)
Michal Marcol (post it)

Amire büszkék lehetünk